Freelance Content Creator

Ik inspireer mensen graag om gezonder, duurzamer, avontuurlijker, vrijer, gebalanceerder en blijer te leven. Mijn ideale klus als freelance content creator/tekstschrijver, is het schrijven van SEO-geoptimaliseerde teksten voor iets of iemand (bedrijf, instelling, doelgroep, persoon) die de wereld op wat voor manier dan ook een beetje beter maakt. 

Freelance content creator- hoe het begon.

Vanaf het moment dat ik kon schrijven, schreef ik teksten. Van een artikel in de sportkrant en de schoolkrant tot blogs op mijn eigen kanalen. In de brugklas vond ik het al een uitdaging om zoveel mogelijk mensen naar mijn website te trekken.

Behalve het feit dat schrijven altijd mijn passie is geweest, riep mijn leraar Nederlands op de HAVO overtuigend dat ik, Jose Schrijver, mijn naam achterna moest. Ik slaagde voor Nederlands met een 9,4. Als freelance content creator/tekstschrijver koester ik mijn passie voor schrijven en doe ik tegelijkertijd mijn naam eer aan.

Freelance tekstschrijver – mijn ervaring

De afgelopen jaren heb ik verschillende dingen gedaan op het gebied van communicatie en online marketing. Ik schreef teksten voor o.a. Outdoorshift, De Juiste Waarde, Mans ICT-Plus, Health City, Sportcentrum de Rhijenhof, Christchurch Lavender Gardens, Tauhara Conference & Retreat Centre en mijn eigen blog www.mywanderingmind.nl.

Tijdens mijn reis door Nieuw Zeeland in 2017 werkte ik drie maanden voor een conferentiecentrum. Terwijl ik als projectleider/communicatie-adviseur bezig was met het ontwikkelen van de nieuwe website, kreeg ik uit diverse hoeken complimenten dat ik zo prachtig beschreef wat ze bij Tauhara Centre doen en waar ze voor staan. Toen mijn collega van de administratie zei dat ze tranen in haar ogen had toen ze mijn teksten las, wist ik dat ik het schrijven weer wilde oppakken.

Vanaf mei 2018 schrijf ik SEO webteksten teksten voor Kingfisher Tours Egypte en doe ik klussen voor kleinschalige reisorganisaties zoals Travelboutique en PuraCuba. Ik werk veel samen met oud studiegenoot, vriendin en businessparter (digital nomad) Wendy van Build Your Travel Bizz.

Lees meer over mijn loopbaan en de aanloop tot freelance tekstschrijver. 

Creativiteit en inlevingsvermogen

Ik ben geen senior copywriter met een pagina’s lang portfolio. Wat ik wel breng is een hoop enthousiasme, creativiteit, mensenkennis en inlevingsvermogen. Ik heb een achtergrond in zowel sociale studies (SPH en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie) als commerciële studies (HBO Communicatie, NIMA A, NIMA Online Marketeer). Deze combinatie maakt dat ik veel kennis heb opgedaan over hoe mensen denken en handelen. Daarnaast heb geleerd hoe je mensen kunt bereiken en overtuigen. Dankzij deze competenties kan ik me bij het schrijven van teksten goed inleven in een doelgroep, een belangrijke eigenschap als je mensen wilt enthousiasmeren, inspireren en/of overtuigen.

Mede dankzij mijn brede interesses, nieuwsgierigheid en opgedane ervaring binnen uiteenlopende branches en bedrijven, kan ik me goed aanpassen aan een nieuwe omgeving, leer ik snel, zie ik het grotere plaatje en leg ik makkelijk verbanden.

Soms is dat prettig, een frisse kijk op je product of dienst.

Ik ben niet sterk met details en ik schrijf geen stugge, zakelijke teksten. Ik schrijf vlotte, beeldende, overtuigende teksten in de taal van jouw doelgroep.

Koffie drinken om de mogelijkheden te bespreken?

Begin 2018 heb ik een twee-daagse baristacursus gevolgd en sindsdien werk ik af en toe als barista op verschillende locaties. Ik zeg geen nee tegen een lekker kopje koffie, om te sparren en/of om de mogelijkheden voor een samenwerking te bespreken.

Neem contact op via onderstaand formulier.