de wet van de aantrekkingskracht
Bewust Leven

Waarom de Wet van de Aantrekkingskracht écht werkt (rationele uitleg + concrete tips)

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

De Wet van de Aantrekkingskracht heb ik altijd super interessant gevonden, maar tegelijkertijd wazig en zweverig.

Jaren geleden las ik The Secret en keek ik de film.

“Just visualize whatever you want, and it will come to you”

‘Uhuh..’, dacht ik ‘Sure.. wat een onzin’.

Toch bleef het knagen. Ik heb een hekel aan wetten, maar deze wet klonk wel heel aantrekkelijk.

Jaren later na een burn out, de diagnose ADD en daaropvolgend heel veel therapie en ‘soulsearching’, begin ik de wet van de aantrekking te begrijpen. Zo wazig en zweverig is het helemaal niet. Het wordt vaak wel wat zweverig uitgelegd.

In dit blog ga ik proberen op een rationele manier uit te leggen hoe en waarom de wet van de aantrekkingskracht werkt. De wet is misschien niet zo eenvoudig toe te passen als velen doen geloven, maar heel ingewikkeld is het ook niet.

Als bonus beschrijf ik hoe de Wet van de Aantrekkingskracht voor mij werkt. Het begon namelijk allemaal op 1 januari 2017 in Nieuw Zeeland…

Wat is de wet van de aantrekkingskracht en hoe pas je het toe?

De Wet van de Aantrekkingskracht zegt dat je alles kunt hebben of zijn wat je wilt. Alles wat er in je leven aanwezig is heb je volgens deze wet zelf gecreëerd. De wet van de Aantrekkingskracht gelooft niet in toevalligheden of het lot.

Klinkt mooi toch?

Dit betekent namelijk dat je je leven zelf in de hand hebt…

Hoe pas je deze wet dan toe?

Er is veel gezegd en geschreven over de Wet van de Aantrekkingskracht. Een aantal tips die gegeven worden (+ mijn interpretatie) zijn:

  • Vertel het universum wat je in jouw leven wilt (lees: denk na over wat je wilt en ‘breng dit de wereld in’. Schrijf op wat je wilt, wees je er dagelijks bewust van en vertel het aan de mensen om je heen).
  • Visualiseer wat je wilt (lees: maak een moodboard, geniet van je dagdromen, probeer te voelen hoe je je voelt als je hebt wat je wilt).
  • Vertrouw het universum (lees: vertrouw op jezelf, zorg ervoor dat je erop vertrouwt dat jij dingen kunt bereiken. Heb je geen vertrouwen in jezelf? Zorg dat je vertrouwen krijgt. Lees, studeer, doe een cursus zelfvertrouwen, etc.).
  • Zend de juiste trillingen het universum in (lees: wat je geeft krijg je terug. Ben je blij? Dan trek je blije mensen aan. Ben je boos? Dan is de kans groot dat je ruzie krijgt op straat, of een boze blik. Heb je negatieve gedachten en gaat er iets mis vandaag? Dan ervaar je de rest van de dag vaak ook negatief. Geloof je in jezelf, heb je een duidelijk doel en draag je dit ook uit? Dan trek jij mensen aan die ook in zichzelf geloven en die jou kunnen helpen om je doel te bereiken).

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Waarom werkt de Wet van de Aantrekkingskracht?

De beste manier om een doel te bereiken is het dagelijks nemen van kleine stappen richting dat doel. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Als je iets wilt bereiken moet je (bijna) dagelijks actie ondernemen.

Dit heb ik zelf ervaren bij het starten van mijn blogs. Iets dat een megaproject leek, was ineens gerealiseerd, na het dagelijks nemen van kleine stappen voor een paar maanden.

Dit is ook precies de reden waarom de wet van de aantrekkingskracht zo goed werkt; focussen op kleine stappen leidt tot groot resultaat.

Als je de dag begint met na te denken over wat je wilt en ook gelooft dat je dit kunt bereiken, ben je gefocust op je doel. Je gaat hierdoor kleine stappen ondernemen richting dat doel. Deze stappen lijken misschien klein, maar nogmaals; het uiteindelijke resultaat is groot.

Een blog beginnen from scratch leek voor mij een enorme stap. Ik wist helemaal niet hoe dat moest, waar ik moest beginnen, wat nodig was voor succes. Door dagelijks te beseffen dat dit écht is wat ik wil, was ik gemotiveerd en gefocust om kleine stappen te nemen. Ik bekeek YouTube filmpjes, kocht mijn domein, schreef mijn eerste blog, etc.

Hoe zorg je ervoor dat de wet van de aantrekkingskracht voor jou werkt?

De Wet van de Aantrekkingskracht is volgens mij heel simpel. Je wilt iets bereiken (een leukere baan, een partner, een betere gezondheid). Door je hier dagelijks bewust van te zijn, ben je gefocust, ga je kleine stappen ondernemen richting je doel en tadaaaa.. je realiseert het.


Mijn concrete tips zijn:

  • Werk aan jezelf. Zorg dat je dealt met je angsten en onzekerheden. Krijg vertrouwen in jezelf. Als je geen vertrouwen hebt in jezelf kun je nog zo hard ‘trillingen het universum insturen’, maar zonder zelfvertrouwen ga je nooit de juiste stappen ondernemen.
  • Zorg dat je weet waar je blij van wordt. Veel mensen hebben geen idee wat ze nou werkelijk willen. Geld, status? Of gelukkig zijn, gezond zijn, je minder onzeker voelen of een baan hebben die beter bij je past? Neem de tijd om te achterhalen wat je écht wilt (in plaats van wat de buitenwereld van je verwacht).
  • Schrijf op wat je wilt bereiken (je doelen) en lees dit dagelijks, het liefst in de ochtend. Dit kunnen grote en kleine doelen zijn, maar dit kunnen bijvoorbeeld ook life goals zijn, zoals ‘ik wil me minder aantrekken wat anderen van me denken’.
  • Train je focus. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te leren mediteren.
  • Neem kleine stappen richting je doel en wees tevreden met die kleine stappen.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”16091″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” qode_css_animation=”” css=”.vc_custom_1552490259134{margin-top: 30px !important;margin-bottom: 30px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Bonus: Hoe de Wet van de Aantrekkingskracht voor mij werkte

Op 1 januari 2017 kocht ik in  Nieuw Zeeland – terwijl in rondreisde in mijn zelf gebouwde van – een ‘dromenboekje’. Deze hele eerste dag van het jaar 2017 besteedde ik aan nadenken over wat ik allemaal wil in 2017 (en daarna). Op 1 januari 2018, inmiddels weer terug in Nederland, deed ik het zelfde.

Dit boekje, dat inmiddels flink is aangevuld (niet alleen op de eerste dagen van een nieuw jaar) neem ik overal mee naar toe. Momenteel ben ik als digital nomad in Portugal voor een paar maanden (digital nomad zijn was iets wat voor mij veel te hoog gegrepen leek maar het is me toch gelukt) en mijn dromenboekje ligt naast mijn bed. Regelmatig blader ik erdoorheen om mezelf eraan te herinneren wat ik wil.

Ook als ik even niet lekker ‘in de flow’ zit, pak ik het boekje erbij.

Als ik een depri dagje heb, lees ik het boekje, sluit ik mijn ogen, en visualiseer (droom) ik de dingen die ik graag wil.

Het resultaat:Inmiddels heb ik zeker 50% van de dingen die ik in het boekje heb beschreven bereikt, misschien nog wel meer. Ik ben een blog begonnen, ik ben vaker gaan hiken, ik ben als barista gaan werken, ik ben voor mezelf begonnen als SEO tekstschrijver, ik ging yoga beoefenen, ik ben vaker buiten, ik heb een surfboard gekocht en leer nu surfen, ik mediteer dagelijks, ik ben mijn ADD de baas geworden zonder medicatie, ik speel vaker piano en ga maar door…

Maar komt dit doordat ik de Wet van de Aantrekkingskracht heb toegepast? Ik heb dit nooit bewust gedaan, maar als ik nu terugdenk, wel onbewust. Veel van mijn doelen had ik al jaren in mijn hoofd zitten (meer muziek maken, surfen, eigen baas zijn). Omdat ik niet geloofde in mezelf en mijn doelen niet helder (op papier) had, kwam ik geen stap verder.

Nu heb ik het gevoel dat ik mijn leven onder controle heb. Ik geef richting aan mijn leven. Ik sta zelf aan het stuur.

Dus dankjewel Wet van de Aantrekkingskracht!

Wat is jouw ervaring met de Wet van de Aantrekkingskracht? Denk jij dat deze wet werkt? Ik ben benieuwd naar je reactie![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Bronnen

What Is The Law Of Attraction? Open Your Eyes To A World Of Endless Possibilities

Dit vind je misschien ook interessant:

Snel overprikkeld? Gun jezelf dit kadootje

Jezelf terugvinden? Ontdek je kernwaarden en word weer blij, gezond en energiek!

Word je nooit meer de oude na een burn-out?

ADD en burn-out: mijn persoonlijke verhaal[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *